Jak wiadomo kolejne sezony (chodzi mi konkretnie od 6 wzwyż) można ściągnąć z internetu ale tylko w języku angielskim. Dla większości nie jest to żaden problem bo język ten znają. Ale są też fani, którzy przez wszystkie lata nauki mieli np.: język niemiecki. Dlatego też założyłam ten temat. Wiadomo też, że nie ma napisów w internecie...
W związku z tym mam pytanie. Może jest ktoś z forumowiczów, kto zna się na "tworzeniu" napisów. Mamy sporo fanów, dla których język angielski nie sprawia żadnego problemu. Może wspólnymi siłami udałoby Nam się coś zrobić?
Ostatnio zmieniony przez Kubos Śro 29 Lip, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sob 06 Wrz, 2008
Barca25, w pełni się z Tobą zgadzam jeśli chodzi o napisy...
Ja obejrzałam sześć sezonów ściągniętych z Torrenta po angielsku i nie był to dla mnie większy problem, bo język ten znam na tyle, żeby zrozumieć proste dialogi, ale zdarzały się sytuacje, że te napisy jednak by się przydały...
Na stronie www.napisy.info są napisy do BH90210, ale po angielsku, co też pomaga kiedy, np. aktorzy niewyraźnie mówią czy coś...
Wiadomo, że nie jest to jednak to samo co napisy po polsku.
Niestety nie znam się na tworzeniu napisów, nawet czas by mi na to nie pozwolił, ale może znajdzie się ktoś taki i się tym zajmie...
I fajnie Barca25, że założyłaś ten temat
Pozdrawiam
Ulubiony bohater: Donald Tusk Zasługi: 18
Wysłany: Sob 06 Wrz, 2008
Ja napisy potrafie zgrać z obrazem ale na tłumaczenie nie mam czasu.
Ale ogladając ostatnio to nowe 90210 przekonałam sie że wwszystko rozumiem po angielsku więc dla mnie te kolejne sezony to nic trudnego do ogladania.
Wysłany: Nie 07 Wrz, 2008
Po polsku w ogóle nie ma napisów do BH90210, a po angielsku są jak napisała Barca25, tylko do pierwszego sezonu...
Jeśli chodzi o mnie to większego problemu nie mam z oglądaniem BH90210 po angielsku, bo jak już pisałam oglądnęłam tak sześć sezonów, ale mogłoby to zawsze pomóc, wiadomo
ma ktoś napisy pl lub angielskie napisy do odcinka 55 czyli teraz 4 z tv4 z 3 sezonu bo z lektorem nikt nie nagrał go a to jest odcinek pod tytułem: Sex, Lies and Volleyball/Photo Fini
niektórzy piszą że jest to odcinek 54 ja wkońcu nie wiem ale amerykański tytuł jest taki
Sex, Lies and Volleyball/Photo Fini a opis tego odcinka jest tu: http://www.bh90210-forum....der=asc&start=0
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum