Wysłany: Nie 28 Sie, 2011 Wiadomości
Nie widziałam takiego tematu to zakładam.
Dużo jest tu ludzi z gimnazjum, dlatego wklejam bo może was to podburzyć ^^
Zmiany na maturze 2015:
matura będzie w wakacje.
polski to nie będzie wyuczone przedstawianie tematu, a losowanie pytań z zakresu ltieratury i językoznastwa z liceum i gimnazjum.
oraz obowiązkowo trzeba będzie 2 przedmioty rozszerzone zdawać
przewalone... matma i jeszcze 2 tematy na rozszerzeniu...
kiedyś to wystarczyło zdać 3 podstawowe przedmioty, polski, obcy i jakiś dodatkowy co było żenująco proste, a teraz, współczuję wam
Wysłany: Nie 28 Sie, 2011
Pomyliłam się. TRZEBA ZDAĆ, a nie podejść. pewnie za 3 lata podejdzie bardzo mało osób do matury... odpadną technika, licea profilowane i te słabsze licea, i podejdą tylko osoby co naprawdę się dobrze uczyły.
Funkcja nowego tematu to wklejanie wiadomości z polski i ze śiwata
Wysłany: Nie 28 Sie, 2011
facemenow napisał/a:
Pomyliłam się. TRZEBA ZDAĆ, a nie podejść.
faktycznie się pomyliłaś, zacytuję Ci Twoje źródło
Cytat:
Maturzyści będą musieli również zdawać przynajmniej dwa przedmioty na poziomie rozszerzonym.
Na razie nigdzie nie jest napisane, że trzeba te przedmioty zdać, nie sądzę, żeby tak było, więc bez paniki. Tak samo nikt nie zapowiada zmian w pisemnej maturze z języka polskiego, więc radzę Ci poćwiczyć czytanie ze zrozumieniem, bo skoro zakładasz temat, to raczej miło by było, żebyś wiedziała o czym piszesz, jak widać, teraz Ci to nie wyszło.
A sam temat zamykam, ponieważ nie widzę potrzeby zaśmiecania forum, mogłaś tę informację o maturach wkleić tutaj, tutaj albo tutaj, jak widać opcji jest sporo, wystarczy tylko chcieć poszukać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum